Hjärtbullar

diysweden.se, diysweden.se
ons, 2016-02-10 12:19

Härliga vaniljbullar i form av hjärtan. Servera dem naturella eller med pudrat florsocker på. Jag  använde vitt pärlsocker och rosa dekorströssel…

Tips! Man kan ringla rosa och vit glasyr över bullarna för att göra dem extra söta!

Receptet ger

ca 30
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • ca 15 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vaniljsocker

Rubrik

  • Till pensling

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • 4 msk hackad sötmandel
  • 4 msk pärlsocker
  • rosa dekorationsströssel t ex. Dr.Oetker
  • 4- 4 1/2 tsk vatten

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.

  2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.

  3. Rör ihop fyllningen.

  4. Hjärtformade bullar: Dela degen i 2 bitar (för 30 st), kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop från varje sidan (bild 2) och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. De kanske ser lite konstiga ut när du skurit bullarna. Forma till dem som hjärtan genom att nypa åt som en spets på ena sidan av bullen, och forma till bullen med händerna som ett hjärtan.

  5. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.

  6. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägg, strö på rosa dekorströssel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.