Karuselltårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2012-01-27 12:01

Receptet ger

ca 12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Fyllning och Garnering

Ingrediens

  • 4 dl mjölk
  • 1 förp. Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 1 förp. Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbssylt
  • Dr. Oetker Sockerrosor och Blad
  • Dr. Oetker chokladhjärtan

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter.

  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten.

  4. Häll smeten i formen och grädda ca 40 min i 175 grader.
    Låt kakan svalna och dela den i tre delar.

  5. Vispa samman mousserna med två dl mjölk vardera. Vispa ca två minuter med elvisp.
    Vispa grädden fast och vänd ned en fjärdedel i varje mousse. Spara hälften av den vispade grädden.

  6. Bred ett lager jordgubbssylt på en tårtbotten och lägg på nästa del. Bred på vaniljmousse ganska tjockt på den. Lägg på sista locket.

  7. Täck tårtan med hälften av jordgubbsmoussen.

  8. Lägg den resterande grädden i en spritspåse med slät tyll. Spritsa ringar glest på överdelen av tårtan.
    Spritsa ringar med resten av jordgubbsmoussen i mellanrummen.

  9. Dekorera med sockerrosor och blad.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.