Bild på Katrinplommon- och äppelkompott

Katrinplommon- och äppelkompott

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 10:57

Serveringstips: Avnjutes med en kaka och eventuellt ett glas portvin.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 12 urkärnade katrinplommon
  • 1 dl portvin
  • 1 dl vatten
  • 4 stora äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • saften från en halv citron
  • 1 dl vispgrädde
  • ev. rån eller annan torr kaka, t.ex spettekaka

Gör så här

  1. Koka katrinplommonen i en lag av vin och vatten på svag värme tills de mjuknat.
    Låt kallna.

  2. Skala äpplena, tag bort kärnhus och dela i tunna klyftor.

  3. Koka i vatten, socker och citronsaft på svag värme under lock till en kompott.
    Låt kallna.

  4. Hacka katrinplommonen och blanda dem med lagen.

  5. Varva katrinplommon, Lindahls yoghurt, och äppelkompott i höga glas.
    Garnera med en klick vispad grädde.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.