Key lime pie

Shireen, shireen.se
tors, 2017-05-18 15:21

Recept på den omtyckta amerikanska pajen med sin sötsyrliga smak. Här har pajen fått sitt fina utseende och goda smak från hallonmaräng som bränns av med gasolbrännare.  

Receptet ger

8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Digestivebotten:

Ingrediens

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 st lime (stora, saft och zest)
  • 4 st stora äggulor

Rubrik

  • Hallonmaräng:

Ingrediens

  • 150 g äggvita
  • 1,5 dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 50 g frysta hallon

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • torkade limeskal

Gör så här

  1. Digestivebotten:

    Sätt ugnen på 175 grader.

     

    Krossa sönder digestivekexen i en matberedare till fina smulor.

     

    Smält smöret och blanda med kexen tills allt har blandat sig väl.

     

    Tryck ut blandningen i en 20cm pajform med avtagbar kant.

     

    Grädda mitt i ugnen i 10 min, ta ut och låt svalna i några minuter.

     

     

  2. Fyllning:

    Blanda kondenserad mjölk, limejuice, limezest och äggulor i en bunke.

     

    Låt stå och dra i 20 min.

     

    Sila över blandningen i en ny bunke, häll över digestivebotten och skjut in i ugnen.

     

    Grädda mitt i ugnen på 175 grader, i 13-15 min.

     

    Tag ut och låt svalna helt i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen i minst 1,5 timme.

     

     

  3. Hallonmaräng:

    Micra de frysta hallonen och passera genom en finmaskig sil.

     

    Koka upp socker, vatten och hallonsaft till 121 grader (rör inte i sockerlagen under tiden den kokar!).

     

    När sockerlagen når ca 100 grader, börja vispa äggvitan.

     

    När sockerlagen når 121 grader, häll den över äggvitan i en tunn stråle och vispa på hög hastighet. Fortsätt att vispa tills marängen blir helt glansig och rumstempererad, det tar ca 10 min.

     

     

  4. Dekor:

    Tag ut pajen från kylen.

     

    Fyll en spritspåse med marängen och spritsa i ett fint mönster efter eget önskemål.

     

    Bränn av med en gasolbrännare och dekorera med torkat limeskal.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.