Choklad och kokoskaka
Detta är som en falsk toskakaka. Den goda chokladbotten gifter sig med det tunna kokostäcket uppepå. Passar alldeles utmärkt till elvakaffet. Populär i alla åldrar.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till Ca 50 Bitar
Ca 50 Bitar
Ingredienser
Så gör du
Till Chokladbotten
- 4 st ägg
- 5 dl strösocker
- 250 gram smör
- 5 dl vetemjöl
- 8 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
Kokostäcke
- 75 gram smör
- 1½ dl grädde
- 3½ dl ljus sirap
- 7½ dl kokos
Sätt ugen på 175 °. Klä en ungslångpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 minuter under omrörning.
Fördela kokossmeten jämt över botten och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills kokostäcket är gyllenbrunt.
Låt kakan svalna helt innan du skär den i ca 50 bitar