Bild på Chokladhallonkaka

Chokladhallonkaka

annoest
tis, 2010-10-26 23:40

En kladdkaka som överraskar med hallonsmak mitt i krämigheten...

Receptet ger

1 st
rund form

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g matfett
  • 3,5-4 dl frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2-2/3 krm salt

Rubrik

  • Servering

Ingrediens

  • lite pudrat florsocker
  • en klick vispad grädde
  • några tinade hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smält matfettet i en 1,5 liters kastrull eller större.

  2. Häll ner de frysta hallonen i matfettet och låt dem tina där, tag sen bort kastrullen från plattan.

  3. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och salt i en liten bunke. Rör ner det i matfett/hallon-blandningen och blanda lite.

  4. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.

  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara på gränsen till kladdig i mitten.

  7. Låt kakan kallna, pudra ev lite florsocker över. Servera som den är eller med lite grädde och hallon till.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.