Bild på Chokladkaka med kokostosca
Bild på Chokladkaka med kokostosca
Bild på Chokladkaka med kokostosca

Chokladkaka med kokostosca

elinsbakficka.se
mån, 2015-02-09 23:05

Mina sambo smakade på den här och sa:
”Det här är det absolut godaste du har bakat. Någonsin! Den är helt otroligt god.”
Det bästa av allt är att den fungerar alldeles utmärkt att frysa in.

Receptet ger

1
långpanna
30 x 40 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 180 gram smör

Rubrik

  • Chokladkaka

Ingrediens

  • 4 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl

Rubrik

  • Kokostosca

Ingrediens

  • 200 gram kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 gram smör

Rubrik

  • Chokladkaka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

  4. Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker. Rör om ordentligt.

  5. Häll i det svala smöret och använd en slickepott för att vända ner mjölet.Täck en långpanna (30x40 cm) Grädda i ca 16-18 minuter i mitten av ugnen. med bakplåtspapper och häll i smeten.

  6. Grädda i ca 16-18 minuter i mitten av ugnen.

Rubrik

  • Kokostosca

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda under omrörning.

  2. Bred glasyren över kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.Skär i önskade bitar, antingen stora eller små små mumsbitar.

  3. Låt den gärna stelna i sin form i kylskåp över natten. Skär i önskade bitar, antingen stora eller små små mumsbitar.

god

god

lätt att göra och jätte god

lätt att göra och jätte god

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.