Bild på Chokladkladdkaka

Chokladkladdkaka

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
fre, 2010-02-26 15:42

Receptet ger

12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl starkt kaffe
  • 250 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten.

  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke tillsammans med kaffet. Ställ över vattenbad och låt smälta under omrörning.

  3. Tillsätt smör och socker lite i taget. Rör hela tiden så att allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen.

  4. Vispa äggen lätt och rör ner dem och saltet i chokladsmeten. Häll i formen. 

  5. Grädda i ugnen ca 50 minuter. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädd

jättegott!

jättegott!

jag ska prova om den är god

jag ska prova om den är god

Lycka till - hoppas du gillar

Lycka till - hoppas du gillar den lika mycket som jag gör!
Birgit på Hembakningsrådet

nu ska det bakas ! hoppas på

nu ska det bakas ! hoppas på ett mycket bra resultat ! :)

Hej, Lycka till med denna

Hej,
Lycka till med denna urgoda chokladiga kladdkaka!
hälsar Birgit på Hembakningsrådet

gud vad bra recept det va

gud vad bra recept det va

Kul att du gillar kakan.

Kul att du gillar kakan. Mycket chokladsmak!!
Hälsar Birgit på Hembakningsrådet

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.