Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Cookiekladdkaka med chokladpopcorn
Recept på en extra god kladdkaka som påminner om en cookie i smaken och som toppas med popcorn och choklad. Det enda du behöver tänka på den 19 januari då vi firar den internationella popcorndagen...
Räcker till 1 st kaka (20 cm)
Räcker till...
1 st kaka (20 cm)
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 125 g rumstempererat smör
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 2 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 2,5 dl mjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 150 g mörk choklad hackad eller drops
Topping
- 200 g mjölkchoklad
- 1 l saltade popcorn exempelvis micropopcorn
- Vispa ihop smör, socker och farinsocker riktigt fluffigt och poröst.
- Vispa sedan i äggen ( ett åt gången).
- Sikta sedan ner torrvarorna och vänd ner chokladen. Rör ihop till en kletig smet.
- Häll i en smord form som är ca 20 cm i diameter.
- Grädda i 175°c varmluft i ca 16-18 min. Kakan skall vara lite "vobblig" i mitten när du tar ut den. Låt svalna.
- Poppa popcorn och smält chokladen i vattenbad eller micro.
- Ringla sedan lite choklad på kakan, och fortsätt med ett lager popcorn.
- Ta sedan och varva den smälta mjölkchokladen med popcorn så att du får en liten kulle av popcorn på din kaka.
- Ställ i kyl så att chokladen stelnar och servera gärna tillsammans med vaniljglass.