Bild på Daimkladdkaka

Daimkladdkaka

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
ons, 2016-08-10 13:35

Idag bakade jag en kladdkaka som både är fylld och toppad med daim. Väldigt enkel att göra och passar perfekt med en kula vaniljglass och lite bär. Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

Receptet ger

1
st
form 20 cm i diameter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st dubbeldaim à 56 g
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 6 msk kakao
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Grovhacka daimchokladen.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull.

  5. Tillsätt smöret och 1 ägg i taget. Blanda försiktigt under tiden. Viktigt är verkligen att man blandar och inte vispar för att få den perfekta kladdiga kladdkakan.

  6. Blanda till sist ner hälften av daimen. Andra hälften sparas till garnering.

  7.  Täck en form med bakplåtspapper och häll ner smeten.

  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men det viktiga är att kakan fortfarande är lös i mitten.

  9. Ta ut kakan och garnera med resten av daimen medan den fortfarande är varm. Godast är kakan efter att den har förvarats i kylskåpet över natten.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.