Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(68)

Daimkladdkaka

Idag bakade jag en kladdkaka som både är fylld och toppad med daim. Väldigt enkel att göra och passar perfekt med en kula vaniljglass och lite bär. Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

Vote
(68)

Räcker till 1 st form 20 cm i diameter

Räcker till...

1 st form 20 cm i diameter

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st dubbeldaim à 56 g
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 6 msk kakao
  • 2 st ägg
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Grovhacka daimchokladen.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull.

  5. Tillsätt smöret och 1 ägg i taget. Blanda försiktigt under tiden. Viktigt är verkligen att man blandar och inte vispar för att få den perfekta kladdiga kladdkakan.

  6. Blanda till sist ner hälften av daimen. Andra hälften sparas till garnering.

  7.  Täck en form med bakplåtspapper och häll ner smeten.

  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men det viktiga är att kakan fortfarande är lös i mitten.

  9. Ta ut kakan och garnera med resten av daimen medan den fortfarande är varm. Godast är kakan efter att den har förvarats i kylskåpet över natten.