Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Enkla glutenfria chokladbrownies
Vi älskar när det går både snabbt och är enkelt. I detta receptet hittar du båda, prova - du kommer inte bli besviken!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till ca 15-20 st beroende på storlek
Räcker till...
ca 15-20 st beroende på storlek
Recepttyp
Kladdkaka
Näringsvärde
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 225 g laktosfritt smör
- 200 g grovhackad Mörk Choklad
- 1,5 dl strösocker
- 1/3 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 4 st ägg
- 2 msk kakao
Garnering:
- florsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha i chokladen. Låt chokladen smälta i smöret.
2. Blanda socker, bakpulver, mjöl och salt. Ha i äggen, kakao och den smälta chokladen. Blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Låt den svalna i formen. Skär i bitar. Pudra över florsocker innan servering.