Bild på Gluten- och laktosfri Chokladbollskladdkaka

Gluten- och laktosfri Chokladbollskladdkaka

IdasBakning, idasbakning.blogg.se/
tis, 2017-05-09 10:19

Recept på två klassiker i ett. Kladdkaka och chokladboll - kan ju inte bli mer än succé!

Receptet ger

1
kladdkaka

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kladdkaka:

Ingrediens

  • 150 g laktosfritt smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 dl gluten- och laktosfri mjölmix (tex. Sempers lågprotein mix)

Rubrik

  • Chokladbollssmet:

Ingrediens

  • 150 g laktosfritt smör rumsvarmt
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • msk kallt kaffe

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • ½ dl pärlsocker

Gör så här

  1. Kladdkaka:

    Smält smöret och låt svalna.

    Smörj och mjöla (med lite av mjölmixen) en springform som är ca 24 cm.

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop kakao, vaniljsocker och mjölmixen. Sikta ner i äggsmeten.

    Rör ner de smälta smöret och vispa till en slät smet.

    Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter på 150 grader. Låt kakan svalna helt.

  2. Chokladbollssmet:

    Rör ihop havregryn, kakao, socker och vaniljsocker.

    Tillsätt smör och blanda ihop. Häll i kaffet.

    Rör ihop till en kladdig smet. 

    Lägg på chokladbollssmeten på den avsvalnade kladdkakan. 

    Toppa med pärlsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.