Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri Kladdkaka med mjölkchoklad
Detta är en supersmaskig kladdkaka. I receptet är den glutenfri, men man kan byta ut mixen mot vanligt mjöl om man så önskar.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 st kaka
Räcker till...
1 st kaka
Recepttyp
Kladdkaka
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 gr smör
- 100 gr Marabou mjölkchoklad
- 2 st ägg
- 1½ dl socker
- 2 dl glutenfri mix, sempers
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Topping
- 1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i bitar
- 100 gr Marabou mjölkchoklad
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme
Vispa ägg och socker fluffigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med smör/chokladblandningen
Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform och häll i smeten.
Grädda i 175* i ca 15 min. Lägg på marshmallows och grädda ytterligare i 5 min.
Låt kakan kallna. Smält chokladen och ringla över kakan.
Servera med en klick glass eller lättvispad grädde
Den glutenfria mixen kan bytas ut mot samma mängd vetemjöl om man önskar.