Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(41)

Glutenfri Kladdkaka med mjölkchoklad

Detta är en supersmaskig kladdkaka. I receptet är den glutenfri, men man kan byta ut mixen mot vanligt mjöl om man så önskar.

annicake

Vote
(41)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gr smör
  • 100 gr Marabou mjölkchoklad
  • 2 st ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl glutenfri mix, sempers
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Topping
  • 1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i bitar
  • 100 gr Marabou mjölkchoklad
  1. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme

  2. Vispa ägg och socker fluffigt

  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med smör/chokladblandningen

  4. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform och häll i smeten.

  5. Grädda i 175* i ca 15 min. Lägg på marshmallows och grädda ytterligare i 5 min.

  6. Låt kakan kallna. Smält chokladen och ringla över kakan.

  7. Servera med en klick glass eller lättvispad grädde

  8. Den glutenfria mixen kan bytas ut mot samma mängd vetemjöl om man önskar.