Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Karoleen's mjölkchokladkaka
Mjölkchokladkaka som bara MÅSTE smakas!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Springform
Räcker till...
1 st Springform
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1½ dl socker
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen (100g). Smällt ihop och vispa så att det blandas ordentligt. Tillsätt med ägg och sockersmeten. Vispa ihop.
Sikta mjöl, salt och bakpulver tillsammans och tillsätt i smeten.
Hacka den mjölkchokladen i olika storlekar, dock inte mindre än ca ½ cm kvadrat. Blanda ner hacket i smeten.
Lägg bakplåtspapper i en springform och häll i smeten.
Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka. Den ska vara kladdig men inte rinnig.