Bild på Kexets kladdkaka

Kexets kladdkaka

BACARDIKID.blogg.se
tis, 2010-06-15 13:05

Detta är mitt första kladd kake recept som jag har lärt mig, väldigt lätt och kakan gå snabbt att göra. Man får passa sig så man inte råkar ha kakan inne för länge då blir den ganska torr inte alls kladdig.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g Smällt smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här

  1. GÖR SÅHÄR:

    Vispa samman smält smör, socker och ägg.

    Rör ner de torra ingredenserna och slå i smeten i en smord form med löstagbar kant.

    Grädda i 180 grader i cirka 15 - 18 min tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten.

     

    OBS! Jag glömde kakan i ugnen därav utseendet :P man kan även sänka värmen när kakan börjar bli mörk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.