Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
kladdkaka
Kladdkaka som är godare än vanligt med lite valnötter i.
Räcker till 1 st plåt
Räcker till...
1 st plåt
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 3 dl socker (jab brukar ta lite mindre)
- 100 g smör
- 2 1/2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl vetemjöl
- valnötskärnor (välj av egen smak)
Vispa ägg och socker poröst med elvisp, häll i det smälta smöret. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt. Avsluta med vetemjölet. Hacka valnötterna grovt och rör ner i smeten.
Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i 175 grader 20-25 minuter på mittenfalsen. (I min ugn, du får anpassa efter din egen) Servera med vispad grädde!