Bild på Kladdkaka med äpplen

Kladdkaka med äpplen

Homemadefika, homemadefika.com
fre, 2016-09-30 15:03

En kladdkaka är ju alltid en kladdkaka, dock höjs denna klassiker till en helt ny nivå i denna variant. 

Det är en vit kladdkaka med mycket vaniljsmak. Jag väljer att använda vaniljpulver för att få en mer koncentrerad vaniljsmak, absolut går det lika bra att använda vaniljsocker, ta vad du har hemma!

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm Dr. Oetker vaniljsocker eller vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 st små äpplen
  • kokos till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Börja med att smörja en form med löstagbar kant använd kokos istället för ströbröd

  3. Smält smöret

  4. Tillsätt alla övriga ingredienser utom äppelklyftorna och blanda till en jämn smet

  5. Häll i smeten i formen och tryck ner äpplena

  6. Grädda i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen, håll koll! Kakan ska vara lite dallrig i mitten men den ska ha "stannat" på kanterna.

  7. Låt svalna. Servera med glass eller en klick grädde.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.