Bild på Kladdkaka med chokladmousse

Kladdkaka med chokladmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2019-09-04 08:46

Receptet på kladdkaka för dig som älskar choklad. Toppad med chokladmousse blir denna kaka en riktigt lyxig dessert. Foto: Simona Muntean

Receptet ger

ca 10
bitar
en springform 20 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2/3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 2 krm salt

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 2,5 dl mjölk eller hälften mjölk, hälften vispgrädde
  • Dr. Oetker chokladströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

  3. Smält smöret i en kastrull på spisen. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Häll i muscovadosocker, strösocker och sirap i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.

  4. Tillsätt äggen till chokladsmeten och blanda jämnt. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och jämna till ytan.

  5. Grädda i mitten av ugnen för cirka 15–20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.

  6. Låt kakan kallna helt i formen.Vispa chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. 

  7. Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och garnera kakan efter tycke. 

  8. Strö över chokladströssel och förvara kakan kallt till servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.