Bild på Kladdkaka med Hallon

Kladdkaka med Hallon

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2015-10-15 14:06

En riktigt kladdig kladdkaka täckt med härlig chokladglasyr och hallondekoration på toppen... Kan det blir bättre?

Här nedan finner ni vårt recept på Kladdkaka med hallon:

Receptet ger

1
st
ca 12 bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 2.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 1 dl vispgrädde
  • 150 gram mörk choklad
  • 25 gram smör
  • Dr. Oetker Natural Raspberry

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen av plattan och rör ned socker och ägg. Blanda väl.

  2. Blanda vetemjöl med kakao och vaniljsocker i en skål, rär gärna med gaffel. Vänd ned detta i kastrullen.

  3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

  4. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

  5. Koka upp grädden till glasyren. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt är smält.

  6. Låt smeten svalna något. Häll smeten över chokladkakan och bred ut den. Strö över hallondekoration strax innan servering.

  7. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.