Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med lakrits
En variant av kladdkaka smaksatt med lakrits. Smaksätt kakan med 1 eller 2 msk lakritspulver, beroende på hur mycket lakritssmak du vill ha.
Här nedan finner ni vårt recept på Kladdkaka med lakrits:
Räcker till 8-10 bitar
Räcker till...
8-10 bitar
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 4 dl socker
- 1 1/2 kryddmått salt
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 150 g smält smör
- lakritspulver efter smak
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 25 cm i diameter.
Rör samman alla ingredienser till kakan och blanda väl.
Häll smeten i springformen och grädda i ca 20–25 minuter beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara.
Servera med lättvispad grädde.