Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med smak av apelsin
Enkel kladdkaka smaksatt med Cointreau.
Räcker till 6-8 bitar
Räcker till...
6-8 bitar
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2-4 msk Cointreau likör beroende på hur mycket smak du vill ha av likören.
- strösocker, mannagryn eller ströbröd att bröa formen med
Garnering
- florsocker
- hallon
- Lättvispad grädde
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bröa formen med strösocker, ströbröd eller mannagryn.
Smält smöret i en kastrull.
Lyft bort kastrullen från spisen. Rör ner ägg och strösocker i kastrullen. Blanda väl. Vispa inte.
Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker i kastrullen. Rör om och blanda väl.
Rör slutligen ner Cointreau.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 min. Kakan blir låg, med ganska hård yta och kladdig i mitten. Låt kakan kallna, gärna till nästa dag (om det går att vänta). Pudra över florsocker precis innan servering. Servera med hallon och vispad grädde.