Bild på Kladdkaka med vit choklad och saffran

Kladdkaka med vit choklad och saffran

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-11-12 10:25

En barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran. Servera med fluffigt vispad grädde toppad med finrivet apelsinskal. Det är lika gott att servera syrliga bär som lingon till kakan tillsammans med glass eller vispad grädde.

 

Tips! Grädda kakan i 20 minuter om du gillar en riktigt kladdig kaka, låt annars kakan grädda ytterligare i några minuter.

Receptet ger

ca 10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 4 smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl

Rubrik

  • Till servering:

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk finrivet apelsinskal

Gör så här

  1. Du behöver smör och ströbröd till formen.

     

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.

    Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen och tillsätt tillsammans med saffransarom. Dra kastrullen från sidan och rör tills chokladen smält.

    Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner smörblandningen och till sist mjölet, lite i taget under omrörning.

    Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna ordentligt och lägg upp på ett fat.

    Vispa grädden fluffig och toppa med finrivet apelsinskal.

    Servera till kakan.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.