Bild på Kladdkaketårta med choklad, lakrits och blåbärsmousse

Kladdkaketårta med choklad, lakrits och blåbärsmousse

hagetsfika.blogg.se
tis, 2016-04-19 10:29

Med härlig mjukseg kladdkakebotten och fyllning av len mousse i tre goda smaker och därtill vackra färgskiftningar så skapas denna underbart goda tårta!

Receptet ger

10 - 12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 1/2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

    Smält smöret och rör ut det med socker och kakao.

    Tillsätt vaniljsocker, salt och vetemjöl och avsluta med att röra ner äggen i smeten.

    Häll smeten i en bakpappersklädd rund form med avtagbara kanter.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 - 20 minuter.

    Låt kakan svalna.

Rubrik

  • Choklad och lakritsmousse

Ingrediens

  • 2 st gelatinblad Dr. Oetker
  • 200 gram mörk blockchoklad
  • 1 - 1 1/2 msk lakritspulver
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i minst 5 minuter.

    Smält chokladen över vattenbad och tillsätt lakritspulver.

    Vispa grädden för sig i en bunke och i en annan bunke äggen och florsockret.

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma chokladen och rör tills allt är smält.

    Vispa ner choklad och lakritsröran i smeten. OBS! Rör hela tiden.

    Rör till sist ner den vispade grädden i smeten.

    Häll moussen ovanpå den svalnade kladdkakan och ställ in i kylen i minst 4 timmar eller över natten. 

Rubrik

  • Blåbärsmousse

Ingrediens

  • 3 st gelatinblad Dr. Oetker
  • 250 - 300 gram blåbär passerade genom en sil
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i minst 5 minuter.

    Om blåbären är frysta, tina dem först och mixa dem sedan, då blir det lättare att passera dem. Värm upp den silade blåbärssåsen och tillsätt ev 1 msk vatten om såsen är lite tjock, låt den nästan nå kokpunkten, ta den då av värmen och rör ner gelatinbladen.

    Vispa grädden för sig i en bunke och i en annan bunke äggen och florsockret.

    Vispa ner blåbärssåsen i äggsmeten och rör till sist ner den vispade grädden.

    Bred ut blåbärsmoussen ovanpå den stelnade chokladmoussen och ställ tillbaka i kylen i minst 4 - 6 timmar innan servering.

     

     

     

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • grön hushållsfärg Dr. Oetker
  • silverpärlor Dr. Oetker
  • strössel Dr. Oetker
  • grönt pyntgele' Dr. Oetker

Gör så här

  1. Vispa grädden och tillsätt lite grön hushållsfärg och spritsa på tårtan såsom du önskar.

    Garnera med Dr. Oetkers dekorationspynt.

    Lycka till!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.