Bild på Kladdkaketårta med choklad, lakrits och hallonmousse
Bild på Kladdkaketårta med choklad, lakrits och hallonmousse

Kladdkaketårta med choklad, lakrits och hallonmousse

hagetsfika.blogg.se
tis, 2016-02-02 09:39

Underbar tårta med härliga smaker tillsammans!

Tar lite extra tid att göra då det är många moment, men kan säga att det är det värt!

 

Receptet ger

10 - 12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kladdkakebotten

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 1/2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och rör ut det med socker och kakao. 

  3. Tillsätt vaniljsocker, salt och vetemjöl och avsluta med att röra ner äggen i smeten.

  4. Häll smeten i en bakpappersklädd rund form med avtagbara kanter.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 - 20 minuter.

  6. Låt kakan svalna.

Rubrik

  • Choklad och lakritsmousse

Ingrediens

  • 2 st gelatinblad
  • 200 gram mörk blockchoklad ta ej för mörk då tårtan kan bli för mäktig
  • 2 msk lakritspulver
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.

  2. Smält blockchokladen över vattenbad och tillsätt lakritspulver.

  3. Vispa grädden för sig i en bunke och i en annan bunke äggen och florsockret.

  4. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma chokladen och rör tills allt är smält.

  5. Vispa ner choklad och lakritsröran i äggsmeten. OBS, rör hela tiden.

  6. Rör till sist ner den vispade grädden i smeten.

  7. Häll moussen ovanpå den svalnade kladdkakan och ställ in i kylen i minst 4 timmar eller över natten.

Rubrik

  • Hallonmousse

Ingrediens

  • 3 st gelatinblad
  • 250 gram färska hallon passerade genom en sil
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i minst 5 minuter.

  2. Häll hallonsåsen i en kastrull och värm den tills den nästan når kokpunkten.

  3. Ta av kastrullen från värmen och krama ur gelatinbladen och rör ner dem.

  4. Vispa grädden för sig i en bunke och i en annan bunke äggen och florsockret.

  5. Vispa ner hallonsåsen i äggsmeten och rör till sist ner den vispade grädden.

  6. Bred ut hallonmoussen ovanpå den stelnade chokladmoussen, och ställ tillbaka i kylen i minst 4 - 6 timmar innan servering.

  7. Garnera tårtan så som du känner för!

Så god, men lös, den rann ut

Så god, men lös, den rann ut på bordet efter en kvart framme

Hur många ägg?

Hur många ägg är det i kladdkakan det står inte med i ingrediens listan men ägg står med längre ner i beskrivningen?!?

Så goda!

Så goda!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.