Bild på Kladdkaksmuffins

Kladdkaksmuffins

cupcakees
ons, 2012-06-27 12:47

Tycker det här receptet passar bra inför Fruntimmerstemat. Choklad, choklad och åter choklad med färska bär till.

Receptet ger

ca 12
st
muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 250 g vaniljkesella Eller någon annan smak
  • bär

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

  2. Smält smöret och tillsätt det och olja och sirap i äggfluffet.

  3. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och blanda om. Vänd försiktigt ned i smeten. 

  4. Fyll formar till 2/3 och grädda i 175 grader ca 12 minuter. 

  5.  Garnera med en klick kesella och bär när muffinsarna har svalnat.

Jätte goda

Jätte goda

de var ett kul och lätt

de var ett kul och lätt reccept..... vaniljvisp passar jättebra till!!

Fint receot visst. Men de

Fint receot visst. Men de blir lika stora som vanliga muffins, helt för mycket puff för att kallas kladdkakemuffins...

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.