Bild på Kladdkaksmuffins

Kladdkaksmuffins

Från sött till salt
lör, 2010-06-05 22:30

För chokladälskaren.

Receptet ger

ca 12
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 gram mörk choklad, 70%
  • vispad grädde och färska bär till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    Smält smöret, häll i matoljan och sirap, blanda det med äggsmeten.

  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

  4. Smält chokladen och blanda den med smeten.

  5. Placera pappersformarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
    Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
    Låt svalna.

  6. Garnera med en klick vispad grädde och färska bär.

     

     

    Receptet kommer från Leilas "A piece of cake".

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.