Bild på Pollykaka

Pollykaka

Smarrigt
ons, 2010-06-23 21:54

En kladdkaka som innehåller polly som gör kakan extra speciell och otroligt god!

Receptet ger

1
st
rund kaka ca 25cm i diameter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 gram choklad helst mörk, marabou eller blockchoklad
  • 100 gram smör går bra även med margarin
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 påse polly

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.

  2. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält.

  3. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet och rör om väl, blanda i pollyn.

  4. Häll smeten i en form med avtagbara kanter, fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen.

  5. Grädda i 175 grader, ca 20-25 minuter, tänk på att kakan ska vara kladdig. Låt den stå i kylskåp över natten. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Ät och njut!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.