Bild på Rabarberkladdkaka med glasskräm

Rabarberkladdkaka med glasskräm

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2019-05-08 11:52

Enkelt och gott recept på rabarberkladdkaka toppad med glasskräm som du lätt rör ihop av Dr. Oetkers Vaniljkräm och vispad grädde.Kladdkakan är precis lika god om inte godare dagen efter.

Receptet ger

1
st
springform 22 cm (ca 10 bitar)

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kladdkaka

Ingrediens

  • 200 gram rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Glasskräm

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Vanilla Cream
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smöra en springform 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Lägg rabarberbitarna i en skål och vänd runt dem i 1 msk socker och 1 msk vetemjöl.

  3. Smält smöret i medelstor kastrull. Sänk värmen på plattan.

  4. Blanda ner chokladen och rör tills den är smält.

  5. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.

  6. Blanda i socker, vetemjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet.

  7. Fördela smeten i springformen och strössla över rabarberbitarna.

  8. Grädda kladdkakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara mjuk.

  9. Låt kakan svalna och ställ den i kylskåp någon timme.

  10. Topping: Vispa med elvisp vaniljkrämpulvret med 6 dl mjölk. Låt vila i kylskåp enligt anvisningarna på förpackningen. Vaniljkrämen ska bli stel. Vispa i grädden för sig. Blanda lika delar vaniljkräm med vispgrädde till en slät kräm. Lägg krämen i spritspåse och dekorera kakan innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.