Vit kladdkaka med lakrits
Detta är mitt eget recept som jag kom på 2:a plats med i Kladdkakeracet 2010! Som är lite annorlunda eftersom att det är salta sillar(fiskar) i den, det går ju såklart att ta bort sillarna om man inte gillar lakrits. Kanske man hellre vill ha i något annat godis? :)
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 springform 22 cm i dm
1 springform 22 cm i dm
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 100 gram vit choklad
- 100 gram smör
- ca 12 st salta sillar/fiskar
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en form ca 21 cm i diameter och gör i ordning ett vattenbad.
2. Rör ihop ägg med socker. Sikta ner vaniljsocker och vetemjöl.
3. Lägg i chokladen i vattenbadet och smält den. Skär lakritsen i lagom stora bitar.
4. Häll i chokladen och smöret i smeten och rör den jämn och fin med hjälp av en slickepott. Lägg ner lakritsen och rör om lite till.
5. Häll i smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen ca 30 minuter.