Bild på Vit kladdkaka med täcke

Vit kladdkaka med täcke

vinbaren
tors, 2010-06-24 13:23

En kompakt kladdkaka som räcker till många. Servera med lättvispad grädde, lite bär är också gott till.  

Receptet ger

1
st
springform, 26 cm i diameter

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • TIll kakan behövs:

Ingrediens

  • 200 gram vit choklad
  • 200 gram smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st vaniljstång

Rubrik

  • Till täcket behövs:

Ingrediens

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 200 gram mjölkchoklad
  • ev 2 msk whisky

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

  3. Vispa ägg och socker poröst.

  4. Gröp ur vaniljstången och tillsätt vaniljen, chokladblandingen och mjölet till äggsmeten.  Rör till en jämn smet.

  5. Smöra och bröa en rund form, 26 cm i diameter.

  6.  Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 17-20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.

  7. Låt kakan kallna. Gör under tiden täcket.

  8. Koka upp grädde, honung och ev whisky. Låt stå medan du finhackar chokladen. Koka upp grädden igen och slå den över chokladhacket. Rör tills det har blandats väl och chokladen har smält. Bred den över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills täcket har stelnat. Gärna över natten.

Kan inte riktigt sätta ord på

Kan inte riktigt sätta ord på vad det är jag äter på när jag har den ljuvliga kakan i munnen, men en sak är säker - Jag kan inte sluta äta den!! Mumms 5 av 5!

helt ok, vart lite sött =)

helt ok, vart lite sött =)

OMG godaste jag någonsin

OMG godaste jag någonsin smakat shiiiiiiiiiiiiiit!

hmums

hmums

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.