Knäckebröd med chili

Anna
tors, 2010-06-10 23:09

Receptet ger

60
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • 3 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 9 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl + extra till utbakningen
  • sesamfrön/solroskärnor/pumpakärnor till utbakningen

Gör så här

  1. 1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet, honungen och saltet. Rör ner resten av      ingredienserna och blanda väl. Låt degen jäsa ca 2 timmar.

    2. Sätt ugnen på 225 grader.

    3. Dela degen i 5 bitar. Kavla ut varje bit riktigt tunt till en rektangel (ca 25 x 45 cm). Strö över lite valfria frön och nagga med en gaffel eller använd en kruskavel.

    4. Skär varje rektangel i 12 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 7-10 min. De ska vara välgräddade men inte brända. Så håll koll på dem under gräddningen! Lägg dem på ett galler tills de svalnat.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.