Knäckig äppelpaj med svarta vinbär

Kungsörnen, www.kungsornen.se
tis, 2010-04-13 09:30

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 3 dl AXA Havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 4-5 st medelstora äpplen
  • 1-2 dl svarta vinbär
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Skala, ta bort kärnhuset och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över bär ochsocker.

  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.

  3. Fördela smuldegen över frukten. Grädda pajen mitt i ugnen i 225ºC 15–20 minuter. Servera pajerna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Helt ok fuskvariant, är inte

Helt ok fuskvariant, är inte i närheten av riktig sås med vanilj och grädde dock!

God paj =) Den var super, det

God paj =) Den var super, det blev fint med vinbären! Jag tog potatisskalaren och skalade strimlor istället för att göra äppelklyftor, eftersom att jag inte gillar när det är stora bitar i pajen. Mums!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.