Kryddbröd med apelsinsmak

Kungsörnen, www.kungsornen.se
fre, 2010-03-26 17:30

Receptet ger

1
limpa

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl Kanderat apelsinskal
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special med fullkorn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl filmjölk eller youghurt 3%
  • 1 dl brödsirap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj en avlång form på 1½ l. ”Bröa” gärna med mandelspån.

  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap till en jämn smet. Klicka den lösa degen i formen.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 minuter. Knacka på brödets undersida, det ska låta dovt när det är färdiggräddat.

  4. Låt kallna på galler inlindat i bakduk. Passar utmärkt att rosta.

Ett otroligt lättbakat bröd

Ett otroligt lättbakat bröd som är riktigt gott. Men uteslut gärna apelsinen om du barn hemma. Mina petade bort dem:)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.