Lussekatter med kesella

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 17:32

Receptet ger

ca 35
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst
  • 1,5 l vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom el. 2 påsar saffran
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör mjukt
  • 250 g lätt Kesella
  • 5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

    Blanda torrjäst med mjöl, socker, saffran, kardemumma och salt.

  2. Värm mjölken till 42 grader. Tillsätt sen övriga ingredienser, ikl. mjölblandningen och arbeta degen väl. Låt degen jäsa 45-60 minuter i bunken med handduk över. Baka ut lussekatter och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa en andra gång i 30-45 minuter.

  3. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med russin. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 5-8 minuter.

1,5 dl mjöl???? Kan inte vara

1,5 dl mjöl????
Kan inte vara riktigt rätt!!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.