Bild på Mandelmassa/marsipan

Mandelmassa/marsipan

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-08-08 11:22

Recept på hemmagjord mandelmassa och marsipan. Skillnaden mellan mandelmassa och marsipan är främst mängden mandel.
Marsipan är sötare och passar bäst till figurer.
Mandelmassa innehåller minst 50% mandel och passar fint till fyllning i bakverk.

Receptet ger

ca 200
g

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mandelmassa

Ingrediens

  • 1 1/4 dl strösocker
  • 100 g Dr. Oetker hackad mandel (2 påsar)
  • 1 msk äggvita
  • 1 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom

Rubrik

  • Marsipan

Ingrediens

  • 2 1/2 dl florsocker
  • 100 g Dr. Oetker hackad mandel (2 påsar)
  • 1 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 msk äggvita
  • ev. Dr. Oetker hushållsfärg
  • extra florsocker till knådning

Rubrik

  • Mandelmassa

Gör så här

  1. Blanda socker och mandel i en matberedare. Mixa blandningen minst 5 minuter tills den blir en slät massa.

  2. Rör ned äggvita, glykos och bittermandelarom. Foga samman till en jämn smet.

  3. Förvaras i folie i kylen till användning.

Rubrik

  • Marsipan

Gör så här

  1. Blanda florsocker och mandel i en matberedare. Mixa blandningen tills den blir en slät massa.

  2. Rör ned glykos och äggvita samt ev. hushållsfärg. Mixa till en kompakt smet. Om massan blir för lös tillsätt lite mer florsocker. Blir den för torr tillsätt några droppar vatten.

  3. Förvaras i folie i kylen till användning.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.