Maränger

onlythegoodnotes
tis, 2010-05-18 11:53

Att göra maränger är verkligen ingen konst, men det är så mycket trevligare att bjuda på hembakade maränger än de trista köpemarängerna. Väl värt det lilla besväret alltså! Så här gör jag mina.

Marängerna blir frasiga och en aning sega i mitten, precis som jag vill ha dem. Man kan ju torka dem längre i ugnen om man vill ha dem smuliga snarare än sega.

Receptet ger

60
små
maränger

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättika

Gör så här

  1. Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng.

  2. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.

  3. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.

  4. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.

  5. Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger

  6. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar). Jag gillar att göra små maränger och då blir det ca 60 st av den här smeten. Man kan också klicka ut smeten med tesked, men då blir de såklart inte lika fina. :)

  7. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.

Superbt!

Jättebra marängsmet, så kul att jobba med, och resultatet blev suveränt!

Super

Detta är det bästa maräng receptet jag testat någonsin. Super bra!

Toppen

Tack för tipsen krispiga och sega precis som önskat

15 åring bakar

Hej, dom här marängerna blev bättre än dom andra jag gjort innan. Dock måste jag gjort något fel för jag har 3 fyllda plåtar med mer än 60 på varje gissar jag. Haha vad har hänt? :)

Du gjorde dom nog väldigt små

Du gjorde dom nog väldigt små :) men det är såå gott med mindre maränger till glass och så

Väldigt goda o enkelt :)

Väldigt goda o enkelt :) Tack!

Tog citronsaft istället för

Tog citronsaft istället för ättika. Hade ingen sprits så jag gjorde små fjälltoppar med två gafflar sen dekorerade med svart karamellfärg.Använde en tandpetare och målade med. Dom är i ugnen nu. Ser i alla fall läckra ut... Tack för alla tips!

Just nu är mina maränger i

Just nu är mina maränger i ugnen och det är ca 11 min kvar tills jag ska ta ut de..Det är massa sprickor i de? Och de är helt mjuka...vad har jag gjort för fel?

Om du har andvänt en plast

Om du har andvänt en plast skål kan fett hamna i typ springor och då kan dom bli som du seger

Tack

vad snällt av dig att du sa det :) jag tänkte baka maränger idag med en plastskål men det går inte ! bra tips

jätte goda!

jätte goda!

De här receptet var

De här receptet var jättebra!

Bytte ättikan mot

Bytte ättikan mot färskpressad ekologisk citron istället och det blev svinbra! Har gjort receptet 4 ggr på 1 1/2 vecka !

Ja det går det gjorde

Ja det går det gjorde jag:)<3/älskar att baka

Hej mina maränger är i ugnen

Hej mina maränger är i ugnen och det gick jätte bra trots att jag vispade med en vanlig visp de är väldigt enkla att göra till och med jag som är 9 år lyckats bra !!! //en 9årig flicka

De blir superbra

De blir superbra

Nej

Nej

Blev jättegoda!

Blev jättegoda!

asså, de här marängerna är

asså, de här marängerna är bara helt underbara! Kommer nog baka dem många fler gånger! Rekomenderar starkt :)

Jättegoda:)

Jättegoda:)

Så goda:) Kan man ta 4 ägg

Så goda:) Kan man ta 4 ägg och tre dl socker?

Ja

Ja

Min smet blev för lös men det

Min smet blev för lös men det blev bra ändå, jag hade även i lite karamellfärg så att dom blev rosa! / Elsa, 12 år

Tips! Om du vispar äggvitan

Tips! Om du vispar äggvitan först och sedan har i sockret blir smeten mycket fluffigare. /Mästerkocken

Bra tips

Bra tips

Jag brukar ringla honug över

Jag brukar ringla honug över dem innan jag stoppar in dom i ungnen !

Jag tog citronsaft istället

Jag tog citronsaft istället för ättika och tillsatte lakritspulver och lila färgpasta. Eftersom jag använde min assistent som vispade ett fast skum så blev resultatet perfekt. Jag spritsade ut minimaränger ca 1 cm stora och minskade tiden i ugnen. Kan verkligen rekommenderas om du orkar spritsa ca 300 st...

Drog i mandarincest.

Drog i mandarincest. Jättegott!!

Goaste i världen!

Goaste i världen!

Kan man ersätta ättika med

Kan man ersätta ättika med någonting?

man kan ta citronsaft

man kan ta citronsaft

Citron saft

Citron saft

nej inte alls!

nej inte alls!

Jag brukar inte använda

Jag brukar inte använda ättika i mina därför att vi inte har någon hemma och det blir lika bra!

Ättika ger mest mer glans så

Ättika ger mest mer glans så det är inget måste :)

En liten fråga är det okej om

En liten fråga är det okej om man höjer temperaturen ?

nej

nej

jag gjorde det och det gick

jag gjorde det och det gick jättebra. la också till lite citronsaft för att få härlig syra, (istället får ättikan)

Ska prova ditt recept, för

Ska prova ditt recept, för jag gjorde maräng häromdagen som jag tänkte ha till ett dop, men det var tyvärr bara att glömma. De blev liksom för lösa när jag spritsade, så de vackra ränderna från tyllen blev obefintliga tyvärr. Men jag har alltid hört att man ska vända ner sockret i äggskummet, typ med slev eller slickepott, men i ditt recept går det alltså att vispa med elvispen med sockret med? Kanske var det där mina blev fel..

Jättegoda!!!

Jättegoda!!!

Måste prova ser såå goda ut..

Måste prova ser såå goda ut.. Och jag är elva år gammal

Hej jag är 11 år. Jag

Hej jag är 11 år. Jag skippade ättika fast hade i lite lime istället det blev jätte bra(:

Jag är också 11 väntar på

Jag är också 11 väntar på mina i ugn.. Jag har läst många kommentarer det är väldigt många som är 11!

Håller på att baka dom blit

Håller på att baka dom blit jätte stora / bi hadde i shoklad och backpulver

hej en fråga vad händer om

hej en fråga
vad händer om man har i alla ingredienser innan man börjar vispa?

Kanon!

Kanon!

Jättegoda! Mitt

Jättegoda! Mitt favoritrecept! :D

Hej är 13 och ska börja baka

Hej är 13 och ska börja baka nu håller tummarna för ett bra recept:)

Hej, super bra recept och

Hej, super bra recept och enkelt att göra!! Mina är i ugnen just nu och är snart klara. Är 14 år och det är så kul att yngre barn också gör dem.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.