Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äppelyoghurtbröd
Brödet är väldigt tungt och saftigt
Byter du halva mängden dinkelmjöl mot vetemjöl får du ett lättare bröd.
Receptet insänt av Emma Eriksson, Katrineholm
Räcker till 1 st. 1,5 liters sockerkaksform
Räcker till...
1 st. 1,5 liters sockerkaksform
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
- 2 dl havregryn
- 5 dl siktad dinkelmjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl russin
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk havssalt
- 1 rivet äpple
- 3 msk honung
- Smör eller olivolja till formen
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner yoghurt, honung och rivet äpple. Blanda nog till en jämn smet.
Häll smeten i en smord kakform och släta till med en sked eller slickepott.
Grädda brödet längst ner i ugnen vid 170 grader i ca 70-90 min. Sänk gärna temperaturen till 150 grader efter halva tiden. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna under en bakduk.