Bild på Äppelyoghurtbröd

Äppelyoghurtbröd

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
sön, 2010-04-25 21:31

Brödet är väldigt tungt och saftigt
Byter du halva mängden dinkelmjöl mot vetemjöl får du ett lättare bröd.

Receptet insänt av Emma Eriksson, Katrineholm

Receptet ger

1
st.
1,5 liters sockerkaksform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl siktad dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk havssalt
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk honung
  • Smör eller olivolja till formen

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Rör ner yoghurt, honung och rivet äpple. Blanda nog till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord kakform och släta till med en sked eller slickepott.

  4. Grädda brödet längst ner i ugnen vid 170 grader i ca 70-90 min. Sänk gärna temperaturen till 150 grader efter halva tiden. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.

  5. Låt svalna under en bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.