Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Armeniskt bröd
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 10 stycken
Räcker till...
10 stycken
Ingredienser
Så gör du
- 1 paket jäst
- 5 dl vatten, 37 grader
- 14 dl vetemjöl special, (840 g)
- 1 dl Milda flytande margarin, (eller 100 g Milda i folie)
- 1 msk strösocker
- 2 tsk salt
- 3 msk sesamfrön
1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt mjölet, margarin, socker och salt. Arbeta ihop till en mjuk och smidig deg.
2. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
3. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut varje bit på mjölat bakbord, till mycket tunna rundlar ca 18 cm i diameter.
4. Lägg 2 rundlar åt gången på bakplåtspapperklädd plåt. Pensla lätt med vatten och strö över sesamfrön.
5. Grädda brödkakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.