Bild på Bananbröd med choklad och hallon

Bananbröd med choklad och hallon

Shireen, shireen.se
ons, 2017-05-03 11:22

Recept på supersaftigt bröd fylld med syrliga hallon, banan och mörk choklad. Vill du vara lite nyttigare, skippa chokladen.

Receptet ger

1
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st stora rumstempererade ägg
  • 3 st bruna bananer
  • 0,75 dl matolja
  • 0,75 dl Turkisk youghurt
  • 100 g frysta hallon
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en en avlång brödform, ca 1,5 l.

     

     

    Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan.

     

     

    I en ny bunke, rör ihop ägg, bananer, matolja och turkisk yoghurt.

     

     

    Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör tills allt går ihop.

     

     

    Hacka chokladen och rör ner den och hallonen med en slickepott.

     

     

    Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Testa med en provsticka att den är torr.

     

     

    Täck med en bakduk och låt stå tills brödet är helt rumstempererad.

     

     

    Servera gärna med lite smör.

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.