Bild på Bananbröd med ingefära

Bananbröd med ingefära

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2018-04-25 08:24

Recept på saftigt bröd med smak av söt banan och het ingefära. Två ljuvliga smaker som passar utmärkt ihop!

Receptet ger

1
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 5 st mogna bananer
  • 1 fp Dr. Oetker Kanderad ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en avlång brödform med lite vetemjöl. Blanda smör och strösocker i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål, och rör ner det i smörblandningen.

  2. Mosa de mogna bananerna i en separat skål och blanda i äggen. Tillsätt bananerna till smörsmeten och rör ihop. Vänd i ¾ av ingefäran sist och fördela den jämnt. Häll över smeten i brödformen och toppa med den sista ingefäran. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.

  3. Låt den sedan svalna i formen med en handduk över. Om bananbrödet inte ska serveras direkt kan det med fördel förvaras inplastad i kylskåp till dagen efter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.