Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Blandbröd med frukt

Vote
(2)

Räcker till 3 st bröd

Räcker till...

3 st bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl mörkt lantbrödsmjöl
  • 5 dl rågsikt
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 dl fibrex
  • 2 dl solroskärnor
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl brödsirap
  • 2 pkt jäst för söta degar
  • 2 st hårda Anjou päron i mindre bitar
  • 10 st hackade katrinplommon
  • 1 1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 7 dl vatten
Pensling
  • uppvispat ägg eller sirapsvatten
  1. Häll lantbrödsmjöl, rågsikt, det mesta vetemjölet och Fibrex i matberedarens bunke.

  2. Klicka i matfettet, häll på salt och sirap. Lägg i päron och katrinplommon. Häll i den koncentrerade juicen. Smula över jästen.

  3. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll i matberedaren.

  4. Arbeta till en smidig deg, ca 5 minuter.

  5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca en timme.

  6. Kör några tag i matberedaren. Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i tre delar och knåda den lätt. Forma till limpor.

  7. Låt bröden jäsa på plåten, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.

  8. Pensla bröden med ett uppvispat ägg eller sirapsvatten. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 225° och grädda 20 minuter. Stäng värmen och låt stå kvar ytterligare 15-20 minuter. Tag ut bröden och låt svalna på galler.