Bild på Blandbröd med frukt

Blandbröd med frukt

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
tis, 2010-03-16 12:22

Receptet ger

3
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl mörkt lantbrödsmjöl
  • 5 dl rågsikt
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 dl fibrex
  • 2 dl solroskärnor
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl brödsirap
  • 2 pkt jäst för söta degar
  • 2 st hårda Anjou päron i mindre bitar
  • 10 st hackade katrinplommon
  • 1 1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 7 dl vatten

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • uppvispat ägg eller sirapsvatten

Gör så här

  1. Häll lantbrödsmjöl, rågsikt, det mesta vetemjölet och Fibrex i matberedarens bunke.

  2. Klicka i matfettet, häll på salt och sirap. Lägg i päron och katrinplommon. Häll i den koncentrerade juicen. Smula över jästen.

  3. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll i matberedaren.

  4. Arbeta till en smidig deg, ca 5 minuter.

  5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca en timme.

  6. Kör några tag i matberedaren. Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i tre delar och knåda den lätt. Forma till limpor.

  7. Låt bröden jäsa på plåten, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.

  8. Pensla bröden med ett uppvispat ägg eller sirapsvatten. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 225° och grädda 20 minuter. Stäng värmen och låt stå kvar ytterligare 15-20 minuter. Tag ut bröden och låt svalna på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.