Bild på Bovetelimpa

Bovetelimpa

Risenta, www.risenta.se
sön, 2010-05-09 10:59

Gott och glutenfritt vardagsbröd.

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

2
limpor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4-5 dl Risenta bovetemjöl
  • 3 dl Risenta krossat bovete
  • 4 dl riven rå potatis
  • boveteflingor till att bröa formen med
  • pumpakärnor till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.

  2. Värm vattnet till fingervarmt.
    Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig. Blanda ner övriga ingredienser.

  3. Arbeta ihop degen och lägg smeten i smorda limpformar som du bröar med boveteflingor. Strö över pumpakärnor på toppen.

  4. Låt jäsa på varm plats i cirka 30 minuter.

  5. Grädda i cirka 35 minuter

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.