Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Bovetelimpa

Gott och glutenfritt vardagsbröd.

Foto: Frida Wismar

Vote
(1)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Äggfritt

Äggfritt

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4-5 dl Risenta bovetemjöl
  • 3 dl Risenta krossat bovete
  • 4 dl riven rå potatis
  • boveteflingor till att bröa formen med
  • pumpakärnor till garnering
  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.

  2. Värm vattnet till fingervarmt.
    Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig. Blanda ner övriga ingredienser.

  3. Arbeta ihop degen och lägg smeten i smorda limpformar som du bröar med boveteflingor. Strö över pumpakärnor på toppen.

  4. Låt jäsa på varm plats i cirka 30 minuter.

  5. Grädda i cirka 35 minuter