Bild på Brytbröd

Brytbröd

Therese
tors, 2010-04-29 22:12

Lättbakat bröd,  perfekt om du får gäster.

Receptet ger

ca 24
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 25 g margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 äggula
  • 2 tsk salt
  • 1,4 liter mjöl

Gör så här

  1. Blanda jäst, smör, äggula, vatten och nästan allt mjöl.

  2. Arbeta ihop en deg med bakmaskin eller elvisp och låt den därefter jäsa i 30 minuter eller mer.

  3. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i det antal bullar du önskar, det blir ca 24 stycken. Lägg dem tätt ihop på en plåt, strö lite mjöl över dem och låt dem jäsa ytterligare minst 30 minuter.

  4. Grädda mtt i ugnen 8-10 minuter på 250 grader.

Brytbröd

Håller på att jäsa dom nu

Jättegoda blev dom och

Jättegoda blev dom och väldigt uppskattade av gästerna

Ganska gott, tyckte jag.

Ganska gott, tyckte jag. Underbart gott, tyckte sambon.

Toppen gott bröd och mycket

Toppen gott bröd och mycket enkelt att göra. Rekommenderas starkt till alla som vill ha ett brytbröd.

Mina bröd blev jätte goda :)

Mina bröd blev jätte goda :) men bytte ut vattnet mot mjölk som fanns hemma o behövde bli av med!

gjorde ett hål i mitten på

gjorde ett hål i mitten på varje bulle och fyllde med en fetaostbit och pesto, mums :)

Super gott!! jag tyckte att

Super gott!! jag tyckte att brödet var godare utan solrosfrön!! men de är vad jag tycker!!

bakade in solrosfrön! gott.

bakade in solrosfrön! gott.

Nu har bakat detta bröd, blev

4

Nu har bakat detta bröd, blev jätte gott och fint!

Brytbröd är verkligen så

Brytbröd är verkligen så smidigt. Det här receptet blir jag sugen på att testa!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.