Bild på Busenkel frukt- och frölimpa

Busenkel frukt- och frölimpa

Kungsörnen, www.kungsornen.se
fre, 2010-02-26 19:19

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl AXA Havregryn
  • 1 dl Kungsörnen Havrekli
  • 2 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 3 dl Kungsörnen Dinkelmjöl Fullkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4-5 dl filmjölk
  • 10 strimlade torkade aprikoser
  • 0,5 dl russin
  • 3 msk rostade solroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en avlång form. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin och rör till en kladdig deg. Ös upp degen i formen och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.

  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin och rör till en kladdig deg. Ös upp degen i formen och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.

  3. Ös upp degen i formen och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen. Låt det svalna i formen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.