Bild på Dillgrissini

Dillgrissini

Oatly, www.oatly.se
ons, 2010-05-12 16:28

Receptet ger

18 - 20
små grissini

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 tsk salt
  • 2 msk rårörsocker
  • 2,5 dl Oatly Havredryck (ljummen)
  • 500 g vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 nypa dillfrön
  • 1 msk mjukt smör, rågad
  • 1 msk finhackad dill
  • 10 g jäst

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i havredrycken.

    2. Blanda mjöl, socker och salt.

    3. Arbeta in mjölblandningen i vätskan.

    4. Tillsätt smör och den finhackade dillen och arbeta till en smidig deg.

    5. Låt vila en timme.

    6. Dela upp degen i 18-20 lika delar som rullas till mycket små längder, 3-4 mm.

    7. Lägg på bakplåtpapper och låt jäsa i ca 1 timme.

    8. Pensla med äggulor och strö på dillfrö och lite grovt salt.

    9. Baka vid 250°C mitt i ugnen ca 5-8 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.