Durumbullar
Servera gärna med Milda Lätt och ett gott pålägg.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20 stycken
20 stycken
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 1/2 l vatten, 37 grader
- 1 msk Milda flytande margarin eller Milda i folie
- 4 dl vetemjöl, (240 g)
- 7 dl durummjöl, (455 g)
- 1 msk salt
1. Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt och slutligen nästan allt mjöl. Spara 1 dl durummjöl till utbakningen.
2. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin tills degen är blank och smidig. Täck bunken med plastfolie och ställ att jäsa 30 minuter, gärna i vattenbad.
3. Ta upp degen på bakbänk och arbeta samman den. Dela degen i 2 delar, och rulla längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma dem till runda bullar.
4. Lägg bullarna ganska tätt på bakpappersklädd plåt (med kanter), så att de jäser ihop lite och stöttar varandra. Låt jäsa under bakduk drygt 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 250°C. Grädda bröden på näst nedersta falsen i 10 minuter.
Låt bröden svalna under duk på galler.