Bild på Durumbullar

Durumbullar

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 12:21

Servera gärna med Milda Lätt och ett gott pålägg.

Receptet ger

20
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 1/2 l vatten, 37 grader
  • 1 msk Milda flytande margarin eller Milda i folie
  • 4 dl vetemjöl, (240 g)
  • 7 dl durummjöl, (455 g)
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. 1. Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt och slutligen nästan allt mjöl. Spara 1 dl durummjöl till utbakningen.

    2. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin tills degen är blank och smidig. Täck bunken med plastfolie och ställ att jäsa 30 minuter, gärna i vattenbad.

    3. Ta upp degen på bakbänk och arbeta samman den. Dela degen i 2 delar, och rulla längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma dem till runda bullar.

    4. Lägg bullarna ganska tätt på bakpappersklädd plåt (med kanter), så att de jäser ihop lite och stöttar varandra. Låt jäsa under bakduk drygt 30 minuter.

    5. Sätt ugnen på 250°C. Grädda bröden på näst nedersta falsen i 10 minuter.
    Låt bröden svalna under duk på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.