Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Egg Bacon toast

Ett matigt roligt bröd som inte kräver något pålägg. Gott att rosta!

Vote

Räcker till 2-4 st bröd Beroende på storlek

Räcker till...

2-4 st bröd Beroende på storlek

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl Matlagnings olja
  • 7 dl vatten
  • ca 2 liter dinkel- eller vetemjöl , Blir gott med vilket mjöl som helst
  • 2 tsk salt
  • 1 pkt jäst
  • 140-200 g bacon Helst knaperstekt
  • 2-3 st Stekta Ägg
  • Börja med att steka Bacon och låt rinna av på ett papper. 

    Mät upp övriga ingredienser i en skål eller degblandare. Tillsätt vatten och och bacon.

    Blanda ca 5 min tills du fått en fin och smidig deg.

    Plasta skålen och jäs i cirka 30 min.

    Sätt ugnen på 200 grader. Under tiden steker du så många ägg du vill ha.

    Blir lagom med 3 ägg i ett bröd.

    Dela degen i 3-4 bitar. Kavla ut till en rektangel och lägg i dina ägg. Rulla ihop och vik in kanterna.

    Lägg dem i penslade bakformar med lite olja och låt jäsa till dubbel storlek.

    Grädda i ugn 35-40 min. Inner temp: 99 grader