Bild på Engelska scones

Engelska scones

diysweden.se, diysweden.se
tis, 2015-09-15 15:51

Engelska Scones är ju lite annorlunda jämfört med våra svenska scones, lite fluffigare helt enkelt! I England äter man ”clotted cream” till sconsen med marmelad, det är såå gott. Men ett riktigt gott alternativ till clotted cream är att ha Philadelphiaost. Här kommer recepet!

Receptet ger

6
st
scones

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1,5 dl vispgrädde

Rubrik

  • Till pensling

Ingrediens

  • 2 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.

  3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.

  4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas.Jag använde snapsglas till detta, så då blev de lite mindre och många fler. Tänk bara på att det går snabbare att grädda dem i ugnen!

  5. Pensla med grädden.

  6. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.