Bild på Enkelt Kryddbröd

Enkelt Kryddbröd

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2012-06-18 13:50

Lättbakat och supergott... Går bra att frysa men smakar allra bäst nybakt!
Här nedan finner ni vårt recept på enkelt kryddbröd:

Receptet ger

2
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 8 dl filmjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk koriander
  • 1,5 dl sirap
  • 12 dl rågsikt
  • 1 förp. Dr. Oetker Apelsinskal (100 g)
  • ev. 1 dl rågsikt extra

Gör så här

  1. Rör ihop alla torra ingredienser.

  2. Tillsätt sirap och filmjölk och rör till en rätt lös smet. Är smeten alltför kladdig tillsätts en dl extra rågsikt.

  3. Häll smeten i två smorda 1.5 liters formar.

  4. Grädda i 150 grader i drygt en timme. Känn med sticka att bröden är klara.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.