Bild på Enkla saffransscones

Enkla saffransscones

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2018-10-22 13:47

Recept till en mysig frukost med smak av jul. 

Receptet ger

8-10
st
scones

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 1 dl torkade tranbär eller russin
  • 1 st ägg
  • 1 dl Dr. Oetker Flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn.

  2. Blanda ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.

  3. Tärna smöret i de torra ingredienserna och nyp ihop tills smöret är fördelat. 

  4. Blanda mjölk, crème fraiche och saffransarom i en skål. Rör ner i de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg. Blanda i de torkade tranbären.

  5. Kavla ut degen, ca 1,5-2 cm tjock och ta ut scones med en hjärtform eller en rund form. Lägg dem på en plåt.

  6. Pensla sconsen med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.

  7. Baka i ca 10  minuter tills de fått fin färg.

  8. Njut med cream cheese och sylt medan de fortfarande är lite ljumna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.